Tilbage

Vinderen af DIRA Teknologiprisen 2021 er Flow Robotics

Vinderen af DIRA Teknologiprisen 2021 er fundet.

Efter en tid, som har stået i pandemiens tegn, er det nu blevet muligt at samles igen. Det udnyttede branchen sig af til DIRA Business og ROBOTBRAG 2021.

I den anledning blev vinderen af DIRA Teknologiprisen 2021 fundet.

Det blev Flow Robotics, der løb med prisen for sit produkt FlowBot ONE.

De tre nominerede til DIRA Teknologiprisen 2021 prisen var (i alfabetisk orden):

  1. FlowRobotics – for sin pipetteringsrobot Flowbot ONE
  2. Odico – for sin robot Cut’N Move til byggeindustrien
  3. OnRobot – for sin magnetiske gripper MG10

De nominerede pitchede deres produkter til juryen til DIRA Business 2021 og igen foran deltagerne til DIRA Business festmiddag, hvor vinderen blev afsløret.

Det er en kompetent jury, som består af Bjørn Godske, journalist ved Ingeniøren, Lasse Kieffer, iværksætter og entreprenør, John Christiansen, Head of R&D Automation, LEGO og Claus Thorup Albjerg, erhvervskundechef i Vækstfonden, der har voteret om, hvem af de nominerede, der skal løbe med prisen.

Juryen var enige om, at alle tre nominerede var stærke kandidater til DIRA Teknologiprisen 2021.

Om de nominerede har juryen udtalt:

Odico:
Den her teknologi kan gøre en forskel og være med til at automatisere byggebranchen, og det er imponerende og banebrydende, at give sig i kast med.

FlowRobotics:
– Brugervenligheden er i den grad et springende punkt, når vi taler om Flowbot ONE. Når det kommer til fremtiden for teknologien, er det vigtigt at tænke skalerbarhed og anvendelse ind, og det har man gjort her.

OnRobot:
– Det er et fagligt mekanisk stykke ingeniørarbejde, der er udført til perfektion. Det er innovativt, at man ikke skal bekymre sig om strømsvigt eller lignende, og så er det også strømbesparende.

DIRA Teknologiprisen 2021 går til Flow Robotics

Det blev Flow Robotics, der vandt DIRA Teknologiprisen 2021, som blev overrakt af teknologientusiast David Guldager.

Begrundelsen fra juryen for, at det var Flow Robotics, der skulle modtage prisen lyder:

– Når det kommer til fremtidens teknologi, er det vigtigt at tænke skalerbarhed og intuitiv anvendelse ind, og det har man i den grad gjort med pipetteringsrobotten FlowBot ONE. Her er en teknologi, som ikke ligger i hjørnet uden at blive brugt.

Juryen var enige om, at pipetteringsrobotten fra Flow Robotics vil styrke arbejdsmiljøet for de mange medarbejdere i laboratorier rundt omkring i verden. Derfor ser juryen et stort salgspotentiale for teknologien.

Med uddelingen af DIRA Teknologiprisen er håbet at skabe opmærksomhed om nye teknologiske muligheder og ikke mindst inspirere robot- og automationsbranchen til udvikling af nye, innovative produkter.