Dansk Robot Netværk
Bestyrelse
-
Jeg er indtrådt i DIRA’s bestyrelse per 1. juli. Jeg har 20 års erfaring med robotter og automation, og har siden 2010 stået i spidsen for KUKA´s danske afdeling. Jeg glæder mig til at præge DIRAs aktiviteter og synlighed, så vi kan få flere robotter i arbejde hos danske virksomheder - til gavn for virksomhederne selv, leverandørerne og hele samfundet.
-
Jeg har været i automationsbranchen siden 1994, hvor jeg har arbejdet hos Danisco, Lego og Omron. De sidste 13 år har jeg været hos Beckhoff Automation. Som bestyrelsesmedlem vil jeg bidrage til DIRA’s arbejde med at synliggøre robotteknologi og automatisering på det danske marked. Det er væsentligt, at vi er med til at vidensdele og rådgive dansk industri til at udnytte brugen af automation og robotteknologi.
-
Med min baggrund som ingeniør arbejder jeg med salg og markedsføring af industri- og procesautomations produkter til industrien og industriens leverandører fra markedets førende producenter. Mit bidrag i DIRA er at være med til at gøre foreningen mere synlig i markedet, og skabe et netværk af virksomheder og personer, der kan fremme danske virksomheders konkurrenceevne.
-
Jeg er uddannet civilingeniør inden for robotteknologi fra SDU. Efterfølgende har jeg arbejdet med udvikling af software til styring af svejserobotter (OTC, ABB, Reis og Fanuc). Siden 2008 har jeg været ansat hos Teknologisk Institut, hvor jeg har arbejdet bredt med robotteknologi, men med fokus på industrielle robotter på tværs af processer og domæner.
-
Min mission er at hjælpe den danske industri inden for robotteknologi og automatisering ved at tilbyde produkter fra nogle af verdens førende producenter, der råder over de nyeste teknologier. Som bestyrelsesmedlem vil jeg søge at gøre DIRA mere synlig i markedet, og gennem networking og vidensdeling vil jeg rådgive den danske industri til at gøre mest mulig brug af automation og robotteknologi, så konkurrenceevnen fastholdes.
-
Kasper Hallenborg
Institutleder
Syddansk Universitet (Mærsk Mc-kinney Møller Inst)
Jeg har en kandidat- samt ph.d.-grad i Software Engineering, og jeg har arbejdet i den akademiske verden i mere end 13 år. Jeg har fungeret som institutleder på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet v. Syddansk Universitet siden 2014, og har blandt andet været med til at etablere SDU's I4.0Lab, hvor mulighederne for tværfagligt samarbejde omkring automatisering og robotteknologi vil være afgørende for konkurrenceevnen i dansk industri fremadrettet.
-
Maskiningeniør med innovation, produktudvikling samt automatik som baggrund. Igennem min virksomhed og tidligere ansættelser (33 år i alt), har jeg erfaring med automatisering fra Low Tech til High Tech-teknologi, og fra små til store internationale virksomheder. Som bestyrelsesmedlem søger jeg at øge de danske virksomheders konkurrenceevne ved indførelse af intelligent og mere brugeroptimeret automatik til den rigtige pris.
-
Med mere end 30 års erfaring indenfor automatiseringsløsninger med robotter har jeg i mit erhvervsvirke stået bag implementering af flere end 500 robotløsninger. Min mission er at gøre de svære teknologiske løsninger simple, anvendelige og brugbare for danske virksomheder. Jeg vil arbejde i bestyrelsen for at formidle kendskabet til automation og robotløsninger til danske virksomheder.
-
Jeg er civilingeniør og ph.D. fra DTU Compute, partner i Indesmatech, medlem af bestyrelsen for IDA Connect samt formand for RoboCluster. Danmark bør blive verdensmester i brug af intelligente robotter, der er online, og som bruger kunstig intelligens (AI). Det kræver, at vi arbejder sammen på tværs af et bredt spektrum af fagligheder.
-
Vores mål hos SCHUNK intec A/S er at fastholde og udvikle automation i Danmark således vi kan bibeholde produktion og arbejdspladser i landet men også tiltrække nye virksomheder. Danmark er langt foran vores nabo-lande, når det gælder automation og innovation, men for at bibeholde denne position i fremtiden, kræves endnu mere målrette fokus. DIRA har en vigtig stemme i denne process og jeg ser frem til at præge DIRA i den retning.
-
Som slutbruger og integrator af robotteknologi, har vi hos LEGO System A/S stor interesse i at være på forkant med den teknologiske udviklingen, men samtidig sikre vores produktion imod unødig kompleksitet. Det mit klare mål at sikre at løsninger er simple og med slutbrugerne i fokus. Teknologien skal kunne bruges i det daglige uden indblanding af specialister. Som bestyrelsesmedlem vil jeg arbejde for at kenskabet til og anvendelse af robotteknologi er lige så normalt som det er at bruge vores mobil telefoner.